VluchtelingenWerk in Westland

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk uit Westland begeleiden vluchtelingen in Naaldwijk. Wij bieden na drie maanden coaching bij vestiging of 9,15 of 21 maanden maatschappelijke begeleiding aan. Het doel van onze begeleiding is dat de cliënten daarna zelfredzaam zijn binnen de Westlandse samenleving. Daarnaast begeleiden wij hen bij juridische vragen.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Westland.
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Of wil je je inschrijven? Ga naar de pagina Inburgering.

De leslocatie in Naaldwijk is een erkende aanbieder van de inburgeringscursussen voor iedereen die inburgeringsplichtig is. Naast de professionele taallessen biedt de leslocatie ook de trajecten Kennis van de Nederlandse maatschappij en de Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt aan. De medewerkers begeleiden de cursisten bij het doorlopen van de hele inburgeringsprocedure. Naast de professionele docenten werken wij met vrijwillige taalcoaches en klas-assistenten.

verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Westland

woensdag 3 november 2021

In Westland waren zaterdag kennismakingsworkshops ('proeverijen') in het kader van Cultuur zonder Grenzen. Dat project is ontwikkeld door...

maandag 27 september 2021

Wake Up Your Mind! is het jongerenprogramma van VluchtelingenWerk Nederland in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Een groep...

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

Vacatures in Westland

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning.

Contact

VluchtelingenWerk Westland

Herenstraat 6a-1
2671 JA Naaldwijk Route
Teamleiders: Esther van Zutphen en Ralph Welcker.
T 0174-442120
admin-westland@vluchtelingenwerk.nl

Informatie voor vluchtelingen

Openingstijden: van 9.00 tot 17.00 uur.

Onze begeleiders werken op afspraak.

Juridische vragen? Neem contact op met de teamleider of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.

Leslocatie Inburgering Naaldwijk

Raoul Wallenbergplein 1
2671GM Naaldwijk Route 
Teamleider: Eva Gelting
T 06-12953655
inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl 

Lees meer informatie over op onze pagina Inburgering.

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Westland: jaarverslag 2020

In Westland zijn in 2020, in samenwerking met de gemeente, 72 statushouders gehuisvest. Daarmee sloot de gemeente het jaar af met een achterstand van 6 op de door het Rijk vastgestelde taakstelling.

Westland: Jaarverslag 2019

In Westland zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 103 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Westland: 2018 in cijfers

In Westland zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 168 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Westland: jaarverslag 2020

In Westland zijn in 2020, in samenwerking met de gemeente, 72 statushouders gehuisvest. Daarmee sloot de gemeente het jaar af met een achterstand van 6 op de door het Rijk vastgestelde taakstelling.