VluchtelingenWerk in Zoetermeer

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Zoetermeer. We begeleiden hen bij hun huisvesting, integratie, taal en bij juridische vragen. Daarnaast geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchten. Onze lessen voor alfabetiserings- en inburgering zijn in onze leslocatie in Zoetermeer.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Zoetermeer.
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen op onze leslocatie? Of wil je je inschrijven? Ga naar de pagina Inburgering.
verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Wilt u zich inschrijven voor onze taal- of inburgeringscursus? Vult u dan online het inschrijfformulier in.
  • Of zoekt u informatie over onze alfabetiserings- of inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Zoetermeer

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

maandag 10 mei 2021

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

woensdag 17 maart 2021

Nieuws om trots op te zijn! Het VluchtelingenFonds van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland heeft in 2020 liefst 60 gezinnen herenigd....

Vacatures in Zoetermeer

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning bij het herenigen met hun gezin.

Contact

VluchtelingenWerk Zoetermeer

Locatie Zoetermeer
Fonteinbos 1B
2715 XB Zoetermeer Route
T 079-360 3113
M 06-398 65 454.
Teamleiders: Margreet Bakker en Jennifer Wolffenbuttel:
zoetermeer@vluchtelingenwerk.nl

Informatie voor vluchtelingen

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag.  U kunt telefonisch een afspraak maken. De afspraken vinden plaats van 10.00 -16.00 uur, op vrijdag van 10.00-14.00 uur.

Bent u niet (meer) bij ons in begeleiding, dan kun u een afspraak maken bij ons spreekuur.
Ook voor het verlengen van uw verblijfsvergunning (bepaalde of onbepaalde tijd) of voor vragen over naturalisatie kunt u bij het spreekuur terecht.
U kunt telefonisch een afspraak maken voor het spreekuur op de woensdagmiddag tussen 13.30-16.30.

Voor Juridische vragen kunt u op maandagmiddag (tussen 13.30 en 16.30 uur) en woensdagochtend (tussen 10.00 en 13.00 uur) een afspraak maken. Of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.

Leslocatie Inburgering

Bredewater 16
2715 CA ZOETERMEER Route
Teamleider: Ellen Heijne.
T 06 202 64 123
T 010 229 23 69
inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl

Lees meer informatie op onze pagina Inburgering.

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Zoetermeer: Jaarverslag 2019

In Zoetermeer zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 119 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Zoetermeer: 2018 in cijfers

In Zoetermeer zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 75 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Zoetermeer: 2017 in vogelvlucht

In 2017 kwamen er minder vluchtelingen in Nederland aan dan in voorgaande jaren. Desondanks viel er veel te doen, in samenwerking met de gemeenten en vele partners in de samenleving. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Zoetermeer.