VluchtelingenWerk in Zwijndrecht

De vrijwilligers en professionele beroepskrachten van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen in Zwijndrecht. We begeleiden hen bij huisvesting, integratie en bij juridisch vragen. Daarnaast geven we graag voorlichting en gastlessen over vluchten.

  • Wil je aan de slag als vrijwilliger? Bekijk alle vacatures in Zwijndrecht.
  • Stageplek, baan of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Ga naar de pagina Voor werkgevers.
  • Voor meer informatie over gastlessen en voorlichting over en door vluchtelingen, ga dan naar de pagina Voor scholen.
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen van onze leslocatie in Dordrecht? Ga naar de pagina Inburgering.

 

verborgen

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Ons werkgebied beslaat tientallen gemeenten in de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

  • Lees over onze activiteiten in jouw gemeente! Typ jouw woonplaats of postcode in het witte vakje bovenaan deze pagina.
  • Wil je aan de slag als vrijwilliger, stagiair of beroepskracht? Bekijk alle vacatures in onze regio.
  • Werkt u als samenwerkingspartner met ons samen of wilt u met ons hierover in overleg? Meer informatie vindt u op de pagina Samenwerking
  • Wil je informatie over onze alfabetiserings- en inburgeringslessen? Ga naar de pagina Inburgering.
  • 1x per kwartaal versturen wij onze Nieuwsbrief voor Gemeenten, voor gemeentelijke contacten. Meld u hier aan voor deze nieuwsbrief.

Het verhaal van VluchtelingenWerk-ambassadeur Paul

 

Zuidwest-Nederland

Uitgelicht | Zwijndrecht

maandag 27 september 2021

Wake Up Your Mind! is het jongerenprogramma van VluchtelingenWerk Nederland in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Een groep...

donderdag 8 juli 2021

Soms lijkt Nederland kil, met weinig ruimte voor vluchtelingen, maar gelukkig zien we ook veel hartverwarmende dingen! De vele...

maandag 10 mei 2021

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

Vacatures in Zwijndrecht

Wie maakt vluchtelingen wegwijs in de gemeente? Wil je je handen uit de mouwen steken? Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of een stageplek is die bij jou past.

Vrijwilligers vormen de brug naar een nieuw bestaan in het complexe Nederland. Zij coachen hen bij huisvesting, integratie en helpen bij het regelen van bijvoorbeeld medische zorg of eventueel juridische ondersteuning bij het herenigen met hun gezin.

Contact

VluchtelingenWerk Zwijndrecht

Stationsweg 15 - 17
3331 LM Zwijndrecht Route
T 078-6209496 of 06-51099916
Teamleider: Kirti Autar, kautar@vluchtelingenwerk.nl

Locatie Zwijndrecht is geopend op maandag t/m donderdag


Informatie voor vluchtelingen

Spreekuur: maandag en donderdag van 10.00 uur - 12.00 uur en verder op afspraak.

Juridische vragen? Neem contact op met de teamleider of kijk op de pagina Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming.

Inburgeringslessen: lees meer op onze pagina Inburgering.

Contactpersoon werkgevers

Ga naar de pagina Voor werkgevers.

Contactpersoon voorlichting

Ga naar de pagina Voor scholen.

Zwijndrecht: jaarverslag 2020

In Zwijndrecht zijn in 2020, in samenwerking met de gemeente, 37 statushouders gehuisvest. De door het Rijk vastgestelde taakstelling werd daarmee precies behaald.

Zwijndrecht: Jaarverslag 2019

In Zwijndrecht zijn in 2019, in samenwerking met de gemeente, 26 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Zwijndrecht: 2018 in cijfers

In Zwijndrecht zijn in 2018, in samenwerking met de gemeente, 18 statushouders gehuisvest. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers en de samenwerkingspartners, in de gemeente deden.

Zwijndrecht: 2017 in vogelvlucht

In 2017 kwamen er minder vluchtelingen in Nederland aan dan in voorgaande jaren. Desondanks viel er veel te doen, in samenwerking met de gemeenten en vele partners in de samenleving. Lees hier wat wij, met al onze geweldige vrijwilligers, deden in Zwijndrecht.

Zwijndrecht: jaarverslag 2020

In Zwijndrecht zijn in 2020, in samenwerking met de gemeente, 37 statushouders gehuisvest. De door het Rijk vastgestelde taakstelling werd daarmee precies behaald.