Werkgevers gezocht

Stagelopen in de keuken

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

Wel moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, het inburgeringsexamen halen, en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Daarvoor zoeken wij samenwerking met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Samen maken we het verschil.

Hoe vond Siva werk?

Bekijk in de video hoe deze werkgever kennis maakte met Siva:
Lees onder de video verder.

Project VIP: Maak kennis met het talent van Siva

VluchtelingVakmensen - de Bevelanden

Het vinden van goed opgeleide vakmensen is geen eenvoudige zaak. Om die reden brengen wij onze vluchtelingen onder uw aandacht. Onder de vluchtelingen bevinden zich goed opgeleide vakmensen, met ervaring. Zij staan klaar om in uw bedrijf aan de slag te gaan.

Ondersteun vluchtelingen met een gift

Naast begeleiding van vluchtelingen en allerlei projecten, heeft VluchtelingenWerk ook een Noodfonds. Dit Noodfonds geeft cliënten financiële ondersteuning bij hoge legeskosten, een acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen.

Maak kennis met talenten

Isaias en werkgever

Vluchtelingen willen zelf ook graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen de talenten van deze gemotiveerde mensen benutten.

Praat je over of met mij?

Voorlichting aan volwassenen

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.' Ontmoet elkaar tijdens een bijeenkomst.

Wij komen graag met u in contact

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

Tamara Breugem
tbreugem@vluchtelingenwerk.nl
T 010 - 2292362 of 06 - 22 82 73 90


Met wie werken wij samen?

Uitgelicht voor werkgevers

[created]

Manon Wilmering is een van de geweldige arbeidscoaches van de Werkhelpdesk. Coördinator Tamara Breugem nomineerde haar voor de...

[created]

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

[created]

Nieuws om trots op te zijn! Het VluchtelingenFonds van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland heeft in 2020 liefst 60 gezinnen herenigd....