Werkgevers gezocht

Stagelopen in de keuken

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

Wel moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, het inburgeringsexamen halen, en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Daarvoor zoeken wij samenwerking met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Samen maken we het verschil.

Hoe vond Siva werk?

Bekijk in de video hoe deze werkgever kennis maakte met Siva:
Lees onder de video verder.

Project VIP: Maak kennis met het talent van Siva

Film met dank aan De Vertellers

De Afghaanse filmer maakte Foad Dehqanpour kreeg de kans een film te maken. VluchtelingenWerk Rotterdam kreeg een film die de Rotterdamse Aanpak prachtig in beeld bracht. En dat allemaal dankzij de steun van het mediabedrijf De Vertellers.

 

Ondersteun vluchtelingen met een gift

Naast begeleiding van vluchtelingen en allerlei projecten, heeft VluchtelingenWerk ook een Noodfonds. Dit Noodfonds geeft cliënten financiële ondersteuning bij hoge legeskosten, een acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen.

Maak kennis met talenten

Isaias en werkgever

Vluchtelingen willen zelf ook graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen de talenten van deze gemotiveerde mensen benutten.

Praat je over of met mij?

Voorlichting aan volwassenen

'Als mensen een vluchteling spreken, dan is hij al snel niet meer 'die ander', maar een mens met een verhaal, een mens van vlees en bloed.' Ontmoet elkaar tijdens een bijeenkomst.

Wij komen graag met u in contact

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

(mevr) Behy Chegini, projectcoördinator Arbeidsparticipatie
T 0252- 419659 of M 06-82489699, bchegini@vluchtelingenwerk.nl

Paula Schiettekatte, projectleider VIP
Tel: 06-12049108, pschiettekatte@vluchtelingenwerk.nl

Met wie werken wij samen?

Uitgelicht voor werkgevers

[created]

Het liefst toert hij straks met zijn eigen foodtruck van jubileum naar bedrijfsfeest, van festival naar event. Dat is zijn droom voor nu...

[created]

Maandag was zijn eerste werkdag als conducteur bij de Rotterdamse Electrische Tram N.V. (RET). Mohamed Ali hees zich in zijn nieuwe...

[created]

"Ik ben een aardige man en heb een rijbewijs. Wie heeft er werk voor mij, alstublieft?" Dat zei Habib met een grote lach op zijn gezicht...