Word vrijwilliger – een ervaring die je niet wilt missen

Als vrijwilliger of stagiair kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt asielzoekers bijstaan tijdens hun asielprocedure, vluchtelingen wegwijs maken in het complexe Nederland, de taal met iemand oefenen en nog veel meer.

Er zijn tal van redenen waarom duizenden mensen ervoor kiezen om bij VluchtelingenWerk vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen:

  • Doe werkervaring op of zet jouw ervaring in om anderen te helpen.
  • Bouw aan je netwerk en doe sociale contacten op. Bij ons werk je in een team.
  • Werk aan je persoonlijke groei en ervaar andere culturen.
  • Help je medemens en lever een bijdrage aan de maatschappij.

Word vooral vrijwilliger omdat het leuk is!

Zoek een vacature die bij je past op de pagina Vacatures of neem contact op met VluchtelingenWerk in jouw gemeente om jouw mogelijkheden te bespreken. Vind de contactgegevens door bovenaan deze pagina je postcode of woonplaats in het zoekveld te typen.

Bekijk de video waarom Jikke vrijwilliger is of bekijk de video waarin Khaled vertelt hoe belangrijk het is dat er iemand voor je is:
Lees onder de video verder.

Vrijwilliger Jikke vertelt - VluchtelingenWerk NederlandKhaled vertelt over hoe het voelt om alles achter te moeten laten en hoe belangrijk het is dat er dan iemand voor je is:

Khaled vertelt: 'In Nederland zien ze mij als mens.'

Waarom Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk?

Er zijn tal van redenen waarom duizenden mensen ervoor kiezen bij VluchtelingenWerk vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen:

  • Doe werkervaring op, of zet jouw ervaring in om anderen te helpen;
  • Bouw aan je netwerk en doe sociale contacten op. Bij ons werk je in een team;
  • Werk aan je persoonlijke groei en ervaar andere culturen;
  • Help je medemens en lever een bijdrage aan de maatschappij;
  • Word vooral vrijwilliger omdat het leuk is!

Vacatures

Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Kijk snel of er een vrijwilligersvacature of stageplek is die bij jou past.

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers of stagiairs. Met jouw inzet kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt hen wegwijs maken in het complexe Nederland, helpen hun gezin te herenigen, de taal oefenen en nog veel meer. Klik op onderstaande knop om beschikbare functies te zoeken jouw gemeente.

Lees VluchtelingenWerk Magazine online!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vluchtelingen- en asielbeleid. Ook delen vrijwilligers en vluchtelingen hun persoonlijke verhaal.

Neem contact op met ons!


Heb je een goed idee of specifieke ervaring die je voor VluchtelingenWerk wilt inzetten?


Of wil je een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een teamleider van VluchtelingenWerk in jouw gemeente.

Vind de contactgegevens door bovenaan deze pagina je postcode of woonplaats in het zoekveld te typen. 

Word stagiair

Loop stage in een van onze vele kantoren. VluchtelingenWerk biedt veel stageplekken voor MBO-, HBO- of WO studenten.

Dankbaar voor kleine dingen

Hoe leuk het is om vluchtelingen te helpen? Hoe dankbaar ze vaak zijn? Hoe waardevol het is om bij ons vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen?
Lees hier het afscheidsbriefje van stagiaire Damaris

Uitgelicht

10 mei 2021

Ze wil altijd al niets liever dan mensen helpen. Gariba (40) is dan ook opgeleid tot psycholoog, maar in Nederland mag ze niet werken en...

17 mrt 2021

Nieuws om trots op te zijn! Het VluchtelingenFonds van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland heeft in 2020 liefst 60 gezinnen herenigd....

03 dec 2020

De in Damascus geboren Atta De Tolk (36 jaar) vluchtte in 1988 met zijn vader en zwangere moeder naar Nederland. In het ziekenhuis in...