maandag 28 november 2016

Tweede groep deelnemers project VIP geslaagd voor jobtraining

Afgelopen dinsdag was in de Singelkerk in Utrecht de uitreiking van de certificaten van de tweede groep deelnemers van de jobtraining van het project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren). De afgelopen acht weken zijn de deelnemers klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Leren uit de praktijk met verschillende workshops

Er zijn verschillende workshops georganiseerd de afgelopen 8 weken. George Arakel is langs geweest om te vertellen over personal branding en over hoe je je zelf kan onderscheiden. Hij is auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze'. Naast deze workshop hebben de deelnemers ook de onderstaande workshops gevolgd.

  • LinkedIn: Hoe vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt met een goed profiel.
  • Alle ins en outs over sollicitatiegesprekken en procedures, inclusief rollenspellen met de deelnemers.
  • Hoe geef je een elevator pitch.
  • Hoe kan je het beste netwerken.
  • Teambuilding voor de jobcoaches.

Op zoek naar een arbeidsplaats of werkervaringsplek

Naast de training hebben de vijftien deelnemers niet stilgezeten. Er is al wat afgereisd door Nederland om kennis te maken met diverse werkgevers. De komende periode gaan ze samen met hun jobcoach verder op zoek naar een geschikte arbeidsplaats, werkervaringsplek, studie of stage.

De komende 2 jaar wil VluchtelingenWerk 1500 vluchtelingen voorbereiden op werk. Het project heeft als doel om vluchtelingen zo snel mogelijk deel te laten uitmaken op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit mooie project of heb je een arbeidsplaats of werkervaringsplek beschikbaar neem dan contact op met Gatra Peshtaz, e-mailadres gpeshtaz@vwmn.nl.

Deel dit met anderen