woensdag 8 februari 2017

Weer een bijzonder Goed Geld Gala voor de Nationale Postcode Loterij en VluchtelingenWerk

In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. De donaties werden maandag 6 februari 2017 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro.

Inspirerende woorden van Bill Clinton

Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak namens de Clinton Foundation onder andere over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering. 'Ontkenning is geen strategie voor volgende generaties', aldus Clinton.

Extra schenking van 950.000,- voor gezinshereniging en Refugee Talent Hub

VluchtelingenWerk Nederland is al 25 jaar vaste beneficiënt van de Postcode Loterij. Door de grote instroom van vluchtelingen in 2015 en 2016 zijn er ook in 2017 meer vluchtelingen die een verblijfsstatus krijgen en hun leven in Nederland gaan opbDorine Manson ontvangt de giften voor VluchtelingenWerk van Michiel Verboven (Managing Director)ouwen. VluchtelingenWerk verwacht in 2017 10.000 procedures rondom gezinshereniging te gaan begeleiden. Met deze eenmalige extra bijdrage kan de organisatie vluchtelingen helpen bij de juridische procedures die hierbij komen kijken. Extra vrijwilligers worden geschoold en er wordt begeleiding geboden binnen azc’s en in gemeenten.
Daarnaast helpt VluchtelingenWerk vluchtelingen bij het vinden van werk via de Refugee Talent Hub. Door middel van trainingen en stages worden deze mensen voorbereid op werken in Nederland. Ook worden vluchtelingen via een online portal gekoppeld aan potentiële werkgevers.
Wij zijn de Postcode Loterij zeer dankbaar voor haar steun aan vluchtelingen in Nederland via onze organisatie!

De samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,8 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Foto hierboven: Dorine Manson ontvangt de giften voor VluchtelingenWerk van Michiel Verboven (Managing Director)
Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Deel dit met anderen