dinsdag 16 mei 2017

Tentoonstelling 'Gevlucht' bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg

Illustratie door Jules Calis (tentoonstelling 'Gevlucht')

Tot en met zaterdag 20 mei kun je het nog bekijken: de reizende expositie van Jules Calis in boekhandel Gianotten (Emmapassage) te Tilburg.

Bij boekhandel Gianotten Mutsaers wordt de journalistieke strip 'Gevlucht' van de Tilburgse journalistiek stripmaker Jules Calis tentoongesteld. Tijdens deze reizende expositie wordt op 14 grote panelen het verhaal verteld van de Syrische vluchteling Youssef (vanwege veiligheidsredenen een gefingeerde naam): over hoe hij geconfronteerd wordt met zijn ervaringen en hoe hij zijn nieuwe leven in Tilburg probeert op te bouwen. Een universeel verhaal over wat veel vluchtelingen overkomt, over de huidige maatschappij en over de opinie over de vluchtelingenproblematiek.


De expositie is tot stand gekomen met steun van VluchtelingenWerk Nederland en is nog t/m zaterdag 20 mei te bezoeken. Hierna gaat de expositie naar bibliotheken, scholen en kunst- en cultuur gerelateerde locaties in Nederland worden voortgezet. Eerstvolgende locatie is Strips! Museum voor het Beeldverhaal eind mei. 

Deel dit met anderen