Voorlichting op scholen

VluchtelingenWerk vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren via het onderwijs informatie krijgen over het onderwerp vluchtelingen.
placeholder

Voorlichting op locatie 

Er wordt veel óver vluchtelingen gesproken, maar minder vaak mét hen. Met het project Bekend maakt Bemind geven we voorlichting in de klas over vluchten en vluchtelingen in Nederland. De voorlichtingen worden gegeven door duo’s. Eén voorlichter heeft een vluchtelingachtergrond, hij of zij deelt zijn eigen ervaring. De andere voorlichter gaat in op feitelijke informatie. Na afloop gaat het duo met de groep in gesprek. 

meer over onze voorlichtingen

Gratis lesmateriaal

Het gaat niet alleen om het begrijpen van de actuele maatschappelijke werkelijkheid (hoe zit het?), maar ook om het waarderen en beoordelen daarvan (wat vind ik ervan?) en te oefenen met het bepalen van hun mening en standpunten. Daarom bieden wij gratis materiaal aan om te behandelen in de klas. De persoonlijke betrokkenheid van leerlingen staat in al het lesmateriaal centraal.

placeholder

Voor docenten

Er zijn lespakketten beschikbaar voor het basisonderwijs (groep 7 en 8), voorgezet onderwijs en het mbo. Daarnaast is het mogelijk een vluchteling uit te nodigen in de klas. Je kunt ook met je klas een actie opzetten voor vluchtelingen.