Gemeenten & Professionals, 22 juni 2017

20 juni Wereldvluchtelingendag: Bakkie doen met een vluchteling

Op Wereldvluchtelingendag op dinsdag 20 juni kun je in onder andere Heerlen en Den Bosch koffiedrinken met enkele vluchtelingen. Zij gaan de straat op om kopjes koffie aan te bieden aan voorbijgangers. De actie 'Bakkie doen' is een initiatief van VluchtelingenWerk Nederland. De organisatie wil Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact brengen om te zorgen voor meer verbinding. Ook in Den Haag, Arnhem, Tilburg, Breda en Eindhoven kun je koffiedrinken met vluchtelingen. De organisatie hoopt die dag door heel Nederland 1000 ontmoetingen tot stand te brengen.
placeholder

Koffie verbindt

"Vluchtelingen in Nederland willen niets liever dan nieuwe mensen leren kennen. Het gevoel krijgen van 'erbij horen' draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland", zegt directeur Dorine Manson. "Ook van Nederlanders horen we dat ze graag in contact willen komen met vluchtelingen. Samen een kop koffie drinken en een gesprek aangaan is iets universeels. Koffie verbindt."

Koffierituelen wereldwijd

Vluchtelingen nemen hun koffierituelen en -geheimen van het land van herkomst mee naar Nederland. VluchtelingenWerk stelde een boekje samen met hun persoonlijke verhalen over koffiedrinken wereldwijd.

Gratis Internationale Filmvertoning

In Heerlen wordt in het kader van wereldvluchtelingendag de film Warehoused gratis vertoond. Deze wordt op wereldvluchtelingendag internationaal door de Amerikaanse filmmaatschappij gereleased. VluchtelingenWerk Zuid-Nederland maakt het in samenwerking met Filmhuis de Spiegel mogelijk om de film gratis te bekijken op woensdag, donderdag en vrijdag.  Aansluitend op de film is er een ontmoeting en dialoog met een vluchteling georganiseerd.

Over VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor vluchtelingen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Tijden:

Tilburg 10.00 uur

Breda 13.00 uur

Heerlen 13.00 uur

Den Bosch 13.00 uur