Gemeenten & Professionals, 9 juli 2018

Afghaanse filmer maakte film over Rotterdamse Aanpak

Hoe is het om je als vluchteling in een nieuwe, onbekende plek te moeten hervestigen en vanuit het niets een heel nieuw leven op te gaan bouwen in een vreemde, grote stad?
placeholder

Foad Dehqanpour maakte het zelf mee. De Afghaanse filmmaker kreeg bij zijn integratie in Nederland hulp van VluchtelingenWerk en maakte als dank daarvoor onlangs een film over de Rotterdamse Aanpak. In ‘I want to ride a bike’ laat hij het proces zien dat een vluchteling doorloopt, van onbekendheid en onzekerheid naar zelfredzaamheid in een nieuw bestaan. Van het langzaam steeds zekerder worden en weer vertrouwen krijgen in een toekomst.
Het werk van VluchtelingenWerk speelt in de film een centrale rol alsmede het traject ‘de Rotterdamse Aanpak’ van de Gemeente Rotterdam dat statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning- na het verkrijgen van een vaste verblijfplaats in Rotterdam doorlopen.

Mediabedrijf De Vertellers

Deze film is vooral ook tot stand gekomen dankzij mediabedrijf De Vertellers. Wij zijn hen dan ook enorm dankbaar voor de hulp die ze ons belangenloos hebben aangeboden. Het uitlenen en gebruik mogen maken van de benodigde materialen, het meedenken en geven van professionele adviezen en de vele uren die in de eindredactie van de film zijn gestoken, heeft er voor gezorgd dat we deze film daadwerkelijk hebben kunnen realiseren.
Klik hier voor de film: I want to ride a bike.