Gemeenten & Professionals, 26 juni 2019

Ambitieuze kandidaten gezocht voor Staatsexamengroep (B2) op TU Delft

In september 2019 start VluchtelingenWerk samen met de Engineers for Refugees voor het vierde jaar op rij een nieuwe, intensieve Staatsexamengroep: van ‘nul’ naar B2-niveau in 39 lesweken!
placeholder

De ‘speed-inburgering’ in Delft is met zestien lesuren per week zeer intensief. Maar het traject is vooral ook superleuk, leerzaam en een heel bijzondere ervaring door de enorme betrokkenheid van de extra enthousiaste studenten van de TU Delft. Dit is een unieke buitenkans om snel en omringd door leeftijdsgenoten op de campus van de universiteit de Nederlandse taal te leren.
Dus: ben of ken jij iemand die fulltime aan de slag wil met het leren van de Nederlandse taal? Iemand die zich thuis voelt in de jonge, dynamische leeromgeving van de TU Delft? Meld diegene dan nu aan! We gaan eind augustus al met de intakes starten, dus wacht niet te lang. De resultaten van de intaketoets en een motivatiegesprek bepalen of een kandidaat geschikt is en kan meedoen in het traject.

Reiskostenvergoeding

Potentiële kandidaten hoeven niet perse uit Delft of directe omgeving te komen. In de meeste gemeenten zijn er mogelijkheden om voor reiskostenvergoeding in aanmerking te komen en anders is er (tot op zekere hoogte) op de TU Delft een apart budget beschikbaar voor reiskostenvergoeding.
De kosten voor het taaltraject (6250 euro) kunnen uit de DUO lening worden bekostigd (mits inburgeringsplichtig). Deelname aan het traject betekent niet dat er een automatische doorstroom is naar een vervolgstudie op de TU Delft. De cursist kan ook hele andere plannen hebben. Per cursist wordt gekeken waar de ambities liggen en wat er precies voor nodig is om deze doelen te halen.

Aanmelden?

Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op vluchtelingenwerk.nl/inschrijven-inburgering-zuidwest. Meer informatie via 010 - 2292369 (Christa Drent of Anja Schuttrups) of via inburgering-zuidwest@vluchtelingenwerk.nl

Lees hier meer informatie over dit bijzondere project: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/een-spoedcursus-nederlandse-taal-en-het-delftse-studentenleven