Gemeenten & Professionals, 12 januari 2021

Anderhalve ton opgehaald voor Noodfonds!

Het is gelukt: de crowdfundingsactie voor gezinshereniging is een groot succes geworden! Maar liefst 122 verscheurde gezinnen kunnen elkaar weer in de armen sluiten met de steun van ruim 2.450 donateurs!
placeholder

Met de slogan: Brengt u verscheurde gezinnen weer samen? riepen we de afgelopen weken mensen in Nederland op een bijdrage te leveren aan het Noodfonds voor gezinshereniging via ons crowdfundingsplatform. Ook hebben wij jou en al je collega’s opgeroepen om ons hierbij te helpen door de actie met vrienden, familie en bekenden te delen. En dat is gelukt!

Geweldig resultaat
Dankzij ruim 2.450 donateurs en de inzet van veel collega’s is maar liefst anderhalve ton bijeengebracht. Hiermee kunnen we vluchtelingen financieel ondersteunen bij hun gezinshereniging. Sommige donateurs lieten een hartverwarmend bericht achter bij hun donatie:

“Ik kan me niet eens een voorstelling maken hoe het moet zijn om op de vlucht te zijn en mijn familie te moeten achterlaten. Ik ben blij met jullie inzet om deze mensen te helpen.” -Agnes (€ 50)

“Als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk in Den Haag ben ik me bewust en maak ik mee hoe belangrijk een humane en competente opvang van vluchtelingen is, mensen die huis en haard in hun vaderland gedwongen hebben moeten verlaten. Gezinshereniging is daarbij een essentieel en onlosmakelijk element.” -Joost (€ 300)

“Vandaag viert mijn broer zijn verjaardag. Dit is wat hij vroeg van mij als cadeau. Met liefde gegeven!” -Anoniem (€ 24)

“Als vrijwilliger bij VWN zie ik hoe moeilijk het voor mensen is om gescheiden te zijn van hun geliefden en ook hoe overweldigend het hele gezinsherenigingsproces kan zijn. De hulp die VWN biedt is voor hen van onschatbare waarde!” – Anoniem (€ 500)

“Omdat ik het zielig vind dat mensen elkaar missen en niet kunnen knuffelen” -Timon (€ 5)

“Ik kreeg zorgbonus. Maar ik zie dat er mensen zijn die het veel harder nodig hebben. Ik hoop dat ik hiermee een aantal kinderen en ouders blij kan maken!” – Anoniem (€ 1.000)

Nog doneren?
Wil u ook nog doneren voor gezinshereniging? Dat kan via www.samenvoorgezinnen.nl