Gemeenten & Professionals, 14 juni 2019

Bakkie Doen op Schouwen-Duiveland

Donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. In Schouwen-Duiveland staan we daar de hele dag bij stil. We gaan koffie drinken, kennismaken en rondleiden. U bent van harte welkom.
placeholder

Wereldvluchtelingendag staat voor VluchtelingenWerk in het teken van Bakkie Doen. Op veel trein- en busstations overal in Nederland gaan vluchtelingen voorbijgangers koffie aanbieden aan Nederlanders om met hen in gesprek te gaan. VluchtelingenWerk organiseert ‘Bakkie Doen’ in samenwerking met Connexxion en de NS.

Ook op Schouwen-Duiveland - in het centrum van Zierikzee - gaan vluchtelingen de straat op. Om een bakkie te doen en een gesprekje aan te knopen. Voor veel Nederlanders zijn vluchtelingen ver weg, onbereikbaar en daardoor ontstaan soms ook onrealistische beelden. Contact en ontmoeting dragen eraan bij dat wederzijds begrip ontstaat en vooroordelen verdwijnen.

Op onze locatie aan het Calandplein 1 is donderdag open dag. Ook daar staat koffie klaar en kunt u informatie inwinnen over de vluchtelingen op Schouwen-Duiveland en hoe wij hen hier begeleiden.

VluchtelingenWerk Schouwen-Duiveland heeft voor de open dag ook plaatselijke politici en samenwerkingspartners uitgenodigd.

 

Ochtendprogramma open huis
11:00 - 13:00 : informatiemarkt en een kijkje nemen bij onze
werkzaamheden, vrije inloop

Locatie
VluchtelingenWerk Schouwen-Duiveland
Calandplein 1
4301 LZ Zierikzee

Middagprogramma (in het centrum)
14:00 - 16:00 : 'bakkie doen' met een vluchteling of vrijwilliger