Gemeenten & Professionals, 1 maart 2019

Bijzonder boek geschreven door Anki Dunnewind, medewerker bij VluchtelingenWerk

Vier vrouwen, ieder uit een andere cultuur, maar opgegroeid zonder de vanzelfsprekendheid van een vrij en vrouwvriendelijk land. Anki leerde hen goed kennen tijdens haar werk bij VluchtelingenWerk en vanuit die band kon zij hen interviewen voor haar boek On bereikbaar. In Zwolle hield zij haar boekpresentatie.
placeholder

Anki Dunnewind vertelt: ' Tijdens mijn werk bij VluchtelingenWerk hoorde ik verhalen die mij aangrepen. Ik wilde ze al langere tijd op schrift stellen en besloot om er een boekje van te maken. Bij elk verhaal ligt het accent op een andere periode rond hun vlucht. Zo vertelt Nawroz over de tijd nadat haar man halsoverkop moest vluchten. Zij bleef alleen met de kinderen achter in Noord-Irak en kreeg daar na zes maanden hun jongste kind.

Juist vrouwen hebben vaak een extra kwetsbare positie, en ik wil dan ook graag hun verhaal vertellen. Toch is het boek geen kommer en kwel, het zijn overwinningsverhalen. Want deze vrouwen zetten alles op alles om de nieuwe kans die ze hebben gekregen met beide handen aan te grijpen en iets van hun leven te maken.'

Je kunt het boek bij de uitgever bestellen via: https://stilinovi.nl/shop/on-bereikbaar/. De helft van de opbrengst van On bereikbaar gaat naar organisaties in de herkomstlanden van de vrouwen, die als doelstelling hebben de positie van vrouwen te verbeteren door middel van bewustwordingsprogramma’s, empowering en scholing.