Gemeenten & Professionals, 24 maart 2022

Cultuurtour door de Utrechtse binnenstad met Wake Up Your Mind

Op zondag 20 maart 2022 was het eindelijk zo ver – de Cultuurtour ‘22 door Utrecht! Met de Cultuurtour, het eindproject van de Wake Up Your Mind groep in Utrecht, hebben mensen van diverse afkomst en achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Dit door middel van een wandeling door de mooie binnenstad van Utrecht langs verschillende restaurants.
placeholder

Expositie en persoonlijk gedicht

De wandeling startte bij een expositie bestaande uit portretten en een persoonlijk gedicht van de deelnemers van de Wake Up Your Mind groep. Iedereen ontving een – eigen ontworpen – totebag, inclusief een routeboekje. Onderweg kregen de mensen een Nederlands, Indiaas, Libanees en Ethiopisch hapje.

Ontmoeting centraal

Naast Utrechtse restaurants profiteerden ook lokale ondernemingen van de Cultuurtour ’22. Het promotiemateriaal, het routeboekje en de totebag zijn namelijk gemaakt bij Utrechtse ondernemingen. Ook waren al deze producten gemaakt van duurzaam materiaal. Verder was de Cultuurtour ’22 voor iedereen gratis. Om dit mogelijk te maken heeft de Wake Up Your Mind groep in Utrecht op eigen initiatief een subsidieaanvraag bij het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht ingediend.

Door de Cultuurtour ’22 heeft men elkaar kunnen ontmoeten én leuke restaurantjes en plekjes ontdekt in Utrecht. Tenslotte is er ook nog geld ingezameld voor het Rode Kruis in Jemen. Het was een prachtige dag, waarop wordt teruggekeken met een grote glimlach!

Ook meedoen?

Wil je ook meedoen met Wake Up Your Mind! en ben je tussen de 17 en 27 jaar?
Geef je dan op via www.vluchtelingenwerk.nl/wakeup

Image 1