Gemeenten & Professionals, 27 juli 2018

Curcus Mosaic voor Arabisch sprekende statushouders

Als vluchteling is het opbouwen van je leven in Nederland een grote uitdaging. Veel gaat hier anders dan waar je opgroeide. Je woont in een nieuw land met een nieuwe taal. Zonder veel familie dichtbij. Tussen mensen die er andere gewoonten op na houden dan je gewend bent. Hoe blijft je dan toch positief en actief? Om daarmee te helpen heeft de Radboud Universiteit samen met andere organisaties een cursus ontwikkeld: 'Mosaic'.
placeholder

Deze cursus is bedoeld voor Arabisch sprekende statushouders in de regio Nijmegen, Arnhem en Rivierenland. De cursus (volledig in het Arabisch) helpt je om een beter toekomstbeeld te vormen van je leven in Nederland. En hoe je dit kunt bereiken. Wat wil je? Welke stappen zet je? Wat heb je hierin nodig? Welke eigenschappen heb je die je hierbij helpen? Dit zijn vragen die we behandelen tijdens de cursus. Om deze vragen te beantwoorden krijg je hulp van inspirerende mensen op dit gebied en deskundige trainers.

De cursus (geheel in het arabisch) bestaat uit zes lessen van twee uur en start in oktober 2018 en mei 2019. In september hoort u of u kunt starten in oktober, of dat u nog even moet wachten tot volgend jaar mei. Kijk snel in de Arabische of de Nederlandse brochure voor meer informatie!


Stel  jezelf eens voor dat je een vaas omstoot. Hij valt in duizend stukjes. Wat doe je? De stukjes oprapen en de vaas herstellen zoals hij was? De stukjes oprapen en weggooien, omdat het niets meer wordt? Of de stukjes oprapen en er iets nieuws van maken, zoals een mooi gekleurd mozaïek?