Gemeenten & Professionals, 3 december 2020

‘Dankzij vrijwilligers als Kees ben ik zo trots op onze club'

Directeur Mirjam Huisman was donderdag 3 december op bezoek op onze Inburgeringslocatie in Naaldwijk. Voor taart. Maar vooral om vrijwilliger Kees van Bemmel in het zonnetje te zetten.
placeholder

Kees is 88 jaar en daarmee onze ‘minst jonge’ vrijwilliger. Tweemaal per week is hij als klassenassistent actief. Hij assisteert dan in het alfabetiseringsklasje van docent Suleyman. ‘Kees is ongelooflijk trouw. Hij zet zich in totaal al 27 jaar in voor vluchtelingen, de laatste vijf jaar op onze leslocatie in Naaldwijk. Ook corona weerhoudt hem er niet van te komen. Hij denkt absoluut niet lichtzinnig over het virus, maar dit werk met leergierige nieuwkomers vindt hij te belangrijk om over te slaan’, zegt Eva Gelting, teamleider Inburgering in Naaldwijk.
Kees (helemaal links op de linker foto) is geliefd op de locatie. En dat is niet alleen omdat hij de beheerder is van de koffieautomaat en ervoor zorgt dat chocomelk en melkpoeder op tijd zijn bijgevuld. Kees vertelt graag over geschiedenis en vindt het altijd leuk het laatste nieuws te bespreken. Daarnaast staat hij altijd klaar voor de cursisten. Les geven is zijn passie.

Nationale Vrijwilligersdag

Maandag is het Nationale Vrijwilligersdag. VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland ‘eert’ jubilerende vrijwilligers met een attentie: een beeldje van Moving People – symbool voor alle vluchtelingen wereldwijd. En dus kreeg Kees vanochtend uit handen van Mirjam Huisman zo’n beeldje. ‘Dankzij mensen als Kees ben ik zo trots op onze club. Ja, politiek heerst er een kil klimaat in Nederland. Maar vrijwilligers als Kees tonen aan dat er hier gelukkig nog veel draagvlak is voor de opvang van vluchtelingen. Zij zorgen voor een warm welkom, zij helpen nieuwkomers liefdevol op weg. Dank je wel, Kees’, aldus Mirjam Huisman (rechts op de rechter foto) onder toeziend oog van Kees’ inburgeringsklas (middelste foto).
Naast Kees werden er donderdag in Naaldwijk nog drie vrijwilligers gehuldigd. Ook Nel de Jong, Yvonne den Heijer en Gonda van der Wel zijn sinds 2015 actief voor VluchtelingenWerk. Zij werden toegesproken door Eva Gelting en kregen natuurlijk ook een beeldje.

En toen was het tijd voor taart!

‘Hier word ik als directeur heel blij van’, sprak Mirjam Huisman na afloop van de kleine feestelijke bijeenkomst. ‘Je voelt op deze bruisende locatie bij het hele team de positieve energie. Ze zetten met z’n allen de schouders eronder, alles en iedereen wordt ingezet om vluchtelingen zo goed mogelijk op weg te helpen. Met zoveel creativiteit en bevlogenheid. Dit maakt onze vrijwilligersorganisatie echt uniek.’

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie