Gemeenten & Professionals, 30 september 2019

Doodziek maar hartstikke dankbaar

Het was geen geweldig weer, zaterdag, tijdens de Open AZC-dag. Maar dat deerde sommige bezoekers geenszins.
placeholder

En dat is voor de familie Mohammed best bijzonder. Of zelfs een wonder. Mevrouw Khouloud Mohammed is ernstig ziek en zit in de terminale fase. Desondanks ging zaterdag – dik ingepakt – de duim omhoog. Khouloud woonde enige tijd met haar zoon en dochters in azc Rotterdam – Beverwaard. Het was wachten op de komst van haar man Ali, die met schoonzoon en schoondochter in Syrië was achtergebleven.

Wereldrecord

Juridisch begeleider Anneleen, vrijwilliger van VluchtelingenWerk, trok zich het lot van het gezin aan. Moeder heeft niet lang meer, dus lang mocht de gezinshereniging niet duren. Ze ging hard aan de slag. ‘Anneleen heeft een wereldrecord gevestigd’, zegt vader Ali in het Engels. En lachend. De gezinshereniging liet slechts zes maanden op zich wachten.

Sinds drie weken woont het voltallige gezin plus aanhang in Vlaardingen. ‘We zijn zó dankbaar. Dankzij Anneleen en teamleider Alex Groen van VluchtelingenWerk zijn we op tijd om mijn vrouw – in haar laatste levensfase – te ondersteunen’, aldus Ali die namens de hele familie een lief bedankbriefje schreef.

Stralend

Er hingen zaterdag donkere wolken boven azc Beverwaard. Maar niet voor de familie Mohammed. Zij straalden. Ze kwamen langs om oude ‘buren’ te ontmoeten. Maar vooral om de medewerkers van VluchtelingenWerk hartelijk te bedanken.

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie