Gemeenten & Professionals, 1 juni 2022

Een daverend applaus voor de Wake Up Your Mind! Experience XL in Tivoli

Op dinsdag 24 mei vond de Wake Up Your Mind! Experience XL plaats in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Deelnemers uit het hele land kwamen samen om te speeddaten, verschillende projecten te bespreken, challenges te doen en natuurlijk te dansen op de deuntjes van DJ Dani.
placeholder

Project Wake Up Your Mind!

Met het project Wake Up Your Mind! worden Nederlandse jongeren en jongeren met een vluchtelingachtergrond met elkaar in contact gebracht om maatschappelijke impact te maken. Dit gebeurt in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw en Fondsenwerkgroep Vluchtelingen & Educatie. Tijdens het project bedenkt een groep jongeren in de leeftijd van 17 t/m 27 jaar een activiteit die ze gaan organiseren en uitvoeren.

Maar liefst 306 jongeren in 15 steden

In het afgelopen jaar hebben maar liefst 306 jongeren, in 15 steden en in 31 groepen mee gedaan. Onder andere in Groningen, Utrecht, Elst, Leiden en Enschede. Een project wat in het teken staat van verbinding, gelijkwaardigheid en samenwerking en waar we zeker trots op kunnen zijn.

Daverend applaus

“Het samenkomen was in coronatijd een enorme uitdaging en daarom is het gaaf dat we nu met zijn allen samenkomen en daar kunnen we trots op zijn,” vertelt regionaal projectleider Ivonne Boone. Dit werd met een daverend applaus ontvangen. Presentator en cabaretier Leon van der Zanden wist het publiek op de juiste wijze te enthousiasmeren.

Gave projecten

De jongeren hebben samen allemaal gave projecten bedacht en uitgevoerd. Dit werd toegelicht met mooie foto’s van creatief van spaghetti, bowlingbal met medailles in Breda, movie stars sportdag in Enschede en een cultuurtocht in Utrecht – waar deelnemers met een routekaart en wandeltocht langs allemaal restaurants gingen voor een culinaire experience en zelf een foto expositie maakten.

Spannend

Ook werd er gevraagd naar de ervaringen van de deelnemers. De microfoon in de vorm van een kubus vloog over het publiek. Mojab vertelt: “Ik vond het spannend om mezelf te uiten en je woorden te wegen voordat je iets zegt.”

Uitdagende challenges

Ook werden er uitdagende challenges gedaan in kleine groepjes. De teams werden ingedeeld op basis van matchende emoticons. De teamleden die dezelfde emoticon uitbeeldden zaten bij elkaar in de groep. Vervolgens werden er verschillende challenges gedaan, zoals zoveel mogelijk dingen opschrijven die typisch Nederlands zijn, geblinddoekt tekenen, Bottle Flip – een fles met een draai de lucht in gooien en rechtop laten landen, verbind zo snel mogelijk de punten, bekers stapelen en bekers vangen. De teams waren bloedfanatiek en de winnaars gingen ervandoor met kaarten voor het concert van Ronnie Flex & The Fam, beschikbaar gesteld door Tivoli!

De dag werd dansend afgesloten met Dabke en DJ Dani. Een geslaagde experience in Tivoli en extra fijn om elkaar weer live te ontmoeten.

Voor meer informatie over het project neem contact op met wakeupyourmind@vluchtelingenwerk.nl

Image 1
Image 2
Image 3

Ook deelnemen aan Wake Up Your Mind?

Ben of ken je iemand tussen de 17 en 27 jaar met een Nederlandse of vluchtelingenachtergrond die deel wilt nemen aan het project Wake Up Your Mind!? Ga voor meer informatie naar onderstaande webpagina.

Meer informatie en aanmelden