Gemeenten & Professionals, 10 december 2020

Een diepe buiging voor al het werk

Op maandag 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Ineke, één van onze vrijwilligers is extra in het zonnetje gezet. Zij was 5 jaar actief als taalcoach en gaf ondersteuning bij allerlei activiteiten. Helaas is zij al enige tijd ziek en ze kan haar werkzaamheden niet meer uitvoeren. Mooie cadeaus, bloemen en een brief zijn bij haar afgeleverd aan de deur van haar woning.
placeholder

Op het kantoor van VluchtelingenWerk Maassluis hebben de overige vrijwilligers – corona-proof – genoten van een prachtige, overheerlijke taart. Ook zij hebben allemaal een cadeau gekregen van teamleider Erna van der Vlis.

VluchtelingenWerk is trots op de vele vrijwilligers die dag in dag uit en ondanks corona actief zijn en nieuwkomers welkom heten en op weg helpen. ‘Ik besef dat het werk voor onze vrijwilligers in deze barre corona-tijden onder druk staat’, aldus directeur Mirjam Huisman van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. ‘Niets is hetzelfde. Behalve dan het feit dat statushouders onze steun nodig hebben en wij die met man en macht, minstens zo bevlogen als anders, willen blijven geven. Een diepe buiging en duizendmaal dank voor jullie doorzettingsvermogen, jullie creativiteit en flexibiliteit om door te gaan met het werk dat hartstikke noodzakelijk is.’

Er is in moeilijke omstandigheden keihard gewerkt in Maassluis, zegt ook teamleider Erna van der Vlis: ‘Dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen in Maassluis!’

Wie komt er helpen?

2021 wordt een spannend jaar voor ons. Gemeenten krijgen de opdracht flink wat nieuwkomers te gaan huisvesten. Dat zorgt op onze locaties voor veel werk. En dus zijn we ook in Maassluis op zoek naar nieuwe maatschappelijke begeleiders die nieuwe bewoners welkom heten en op weg helpen. Kijk hier voor onze vacatures in Maassluis.