Gemeenten & Professionals, 9 december 2013

Een gelukkige gezinshereniging!

Jacqueline vluchtte twee jaar geleden vanuit Ivoorkust naar Nederland. Haar drie jonge kinderen, Brunel (5), Laina (4) en Yaan (2) moest ze achterlaten. In Ivoorkust werkte ze als kapster en paste haar moeder op de kinderen. Haar moeder overleed helaas en daarna ontfermde de oma van vaderskant zich over de spruiten.
placeholder

Toen Jacqueline een verblijfsvergunning kreeg en goed en wel ingericht in Elst woonde, kreeg ze te horen dat haar schoonmoeder was overleden. Ze maakte zich ernstig zorgen over de kinderen, want er was geen familie meer die hen op kon vangen. Gelukkig was er een lieve buurvrouw waar de kinderen mochten wonen.
Jacqueline verlangde erg naar haar kinderen en hoopte dat ze snel naar Nederland mochten komen. Ze had geen foto’s van hen en kon alleen bellen om hun stemmen te horen, om te weten hoe het met hen ging.
Het duurde lang voordat het zeker was dat de kinderen mochten komen, een spannende tijd van afwachten. Na twee jaar was het eindelijk dan zover dat de reis voor Brunel, Laina en Yaan geboekt kon worden.
Alleen kostte dat heel veel geld, wat Jacqueline niet had. Medewerkers van VluchtelingenWerk gingen samen met Jacqueline naarstig op zoek naar sponsors. Dankzij financiële bijdragen van de kerken in Elst werd het mogelijk dat Jacqueline haar kinderen in de armen kon sluiten. Ze zijn als familie weer gelukkig samen! Namens Jacqueline, Brunel, Laina en Yaan hartelijk dank hiervoor!