Gemeenten & Professionals, 14 oktober 2019

Een gesprekje met de Koning: uniek en eervol

Vrijwilliger Jilly van den Ameele en zijn 'kleinzoon' Khaled Al Shareef waren donderdag speciale gasten tijdens een bijeenkomst die in het teken stond van 40 jaar VluchtelingenWerk Nederland. En er was nog een bijzondere gast: de Koning!
placeholder

Jilly was als juridisch begeleider dertig jaar betrokken bij VluchtelingenWerk Terneuzen. Hij heeft zijn werkzaamheden voortgezet in Hulst.
Jaren geleden was Khaled één van zijn cliënten, er ontstond een prachtige band. 'We beschouwen onze relatie als opa - kleinzoon', zegt Jilly.

Het duo nam tijdens het jubileumfeest een award in ontvangst. Het betrof een award voor al onze bijna 15.000 vrijwilligers die al 40 jaar lang dag in dag uit voor vluchtelingen klaarstaan. 'Dat was een complete verrassing', aldus Jilly die ook erg genoot van de kennismaking met de Koning. 'We hadden een heel geanimeerd gesprekje met hem tijdens de receptie. Uniek en eervol.'
Dat vond Khaled ook: 'De koning brak meteen het ijs door van alles te vragen aan mij: hoe gaat het met je? Wat studeer je? Heel bijzonder, het was zo'n ontspannen gesprek!'

VluchtelingenWerk Hulst is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie komt er helpen? Zie hier de vacatures.