Gemeenten & Professionals, 1 december 2020

Eerste indruk van stagiairs

Februari starten er weer nieuwe stagiaires bij VWON. Spannend, nieuw en vooral leuk om uit de schoolbanken het werkveld in te stappen.  Anouk en Annelot gingen je voor. Zij begonnen in september aan hun stage bij VluchtelingenWerk. Waarom kozen zij hiervoor en wat was hun eerste indruk?
placeholder

Waarom koos je voor VluchtelingenWerk?

Annelot: Ik koos voor VluchtelingenWerk omdat deze doelgroep mij heel interessant leek. Het leek mij een stageplek waar ik veel nieuwe dingen kan leren die ik op geen ander plek in mijn werkveld zal tegenkomen.
Anouk: Ik heb gekozen voor de stage bij VluchtelingenWerk, omdat het contact met verschillende soorten groepen en mensen mij erg aanspreekt. Daarnaast is het werk veelzijdig en geen dag is hetzelfde. Tijdens mijn stage zal ik verschillende cursussen en trainingen gaan volgen, om mijn kennis te verbreden. Ook word ik er heel blij van dat ik mensen kan helpen en mijn ervaring kan delen.

Hoe was je eerste indruk?

Annelot:  Mijn eerste indruk van het werken met de vluchtelingen was heel goed. Ik heb zin om ze nog beter te leren kennen.
Anouk: Mijn eerste indruk is dat iedereen je met alle liefde wil helpen en je graag dingen leert.  Daarnaast word je heel vrij en zelfstandig gelaten, wat mij erg aanspreekt. Je wordt als ieder ander behandeld en niet als stagiair.
Ik merk  dat ik ontzettend veel dingen heb mogen doen en meegemaakt hebt. Mijn pakket bestaat uit veel gevarieerde dingen. Van inburgering tot aan gezinshereniging en van taalcoach tot aan maatschappelijk begeleider. Erg veelzijdig dus. Tot nu toe vind ik eigenlijk alles erg leuk. Dat is ook precies wat ik van mijn stage had voorgesteld.

Welke studie doe je?

Annelot: Ik ben 18 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding Social Work op Hogeschool Viaa in Zwolle. Van september tot juni loop ik 12 uur in de week stage bij Vluchtelingenwerk.
Anouk: Ik ben 21 jaar en ik kom uit Epe. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de studie HBO-Rechten aan de hogeschool Windesheim te Zwolle. Het komende half jaar ben ik stagiair voor VluchtelingenWerk Oost-Nederland, gedurende 36 uur in de week.