Gemeenten & Professionals, 13 november 2013

Eindelijk samen!

Na jaren van mislukte procedures en met intensieve ondersteuning van Vluchtelingenwerk Oost Nederland en de gemeente Arnhem, lukte het uiteindelijk om een moeder en dochter met elkaar te herenigen.
placeholder

Woensdag 16 oktober 2013 was een heel bijzondere dag voor Asta en haar inmiddels 11-jarige dochter Yarie. Asta had nog niet geslapen voor het vertrek naar België, door de zenuwen die logischerwijs door haar lijf gierden: of alles goed zou gaan en of ze haar dochter daadwerkelijk weer zou zien na al die jaren! Haar kleine meisje, die inmiddels een jongedame is geworden. Maar het gebeurde echt! Na een zeer spannende, mistige autorit, waar Asta weinig van meekreeg, omdat ze eindelijk even kon rusten, sloten moeder en dochter elkaar na ruim 4 jaar weer in de armen, om 5:25 uur op Brussel Airport !
Het geduld was wel snel op toen we wisten dat het vliegtuig geland was: Asta keek ons geregeld met angstige ogen aan en elke minuut dat het langer duurde, was er een teveel (en niet alleen voor haar).
Maar alles verliep voorspoedig, want slechts een kwartier na landing liep haar dochter dan toch écht haar moeder tegemoet.
Yarie was zichtbaar moe van de vliegreis en natuurlijk door de nodige spanning. Ook zij had de dag voorafgaand aan haar vlucht geen hap door haar keel gekregen. Maar een omhelzing van mama deed zo goed! Yarie wilde vervolgens heel graag naar haar broertje Omar in Arnhem, zodat ze hem eindelijk kon zien en knuffelen.  Daarom vlug in de auto met mama naar Arnhem: eindelijk naar huis!