Gemeenten & Professionals, 4 december 2020

Erica Jaspers al 5 jaar actief bij VluchtelingenWerk Krimpenerwaard

Elk jaar worden rond 7 december - Nationale Vrijwilligersdag - vrijwilligers in het zonnetje gezet. Donderdag gebeurde dat met Erica Jaspers, één van de 12.500 vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland. Erica is maatschappelijk begeleider van VluchtelingenWerk Krimpenerwaard en zet zich al vijf jaar dagelijks in om vluchtelingen te ondersteunen. Dit doet ze van het moment dat nieuwkomers in de gemeente worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden in de Nederlandse samenleving.
placeholder

Omdat ze al vijf jaar werkzaam is als vrijwilliger kreeg Erica donderdag bloemen en een attentie van Moving People. Het betrof  een beeldje en het vluchtverhaal van de Syrische vluchtelinge Jihin. Daarnaast kreeg onze trouwe vrijwilliger een kaart met een gedichtje van Merel Morre. Deze regels uit het gedicht lijken voor haar geschreven:

'alles is anders
deze tijd, dit jaar
alles behalve dat oog voor elkaar'

'Oog voor elkaar': dat heeft Erica ook zeker voor haar cliënten. 'De beelden van de burgeroorlog in Syrië raakten me zo dat ik in 2015 besloot vrijwilliger bij VluchtelingenWerk te worden. Vooral kinderen en jongeren zie ik graag kansen krijgen op een veilig bestaan en goed onderwijs. Dit werk doe ik al vijf jaar met heel veel plezier!' aldus Erica.

Namens ons allemaal: Erica, bedankt voor je enorme inzet! Het wordt zeer, zéér gewaardeerd!