Gemeenten & Professionals, 29 augustus 2016

Festivals en exposities

In september worden in Oost Nederland verschillende interessante festivals en exposities georganiseerd, o.a. Common Ground en Festival Oriënt.

Vluchtelingen en Nederlanders kijken samen naar de toekomst
Zondag 18 september vindt in Museumpark Oriëntalis festival Common Ground plaats. Met kunstenaars uit verschillende culturen heeft Cultuurmij Oost voor Oriëntalis een programma samengesteld om mensen te verbinden en ontmoetingen te realiseren. Locoburgemeester Thijssen van Berg en Dal en wethouder Tankir van Nijmegen openen het festival om 12 uur.
Na de opvang van vluchtelingen in Heumensoord, toont Common Ground dat het nu tijd is om culturele grenzen over te steken en de focus op de toekomst te richten: museumpark Oriëntalis als verzamelplaats van verschillende culturen:  goo.gl/yuCQEk

Festival De Oriënt in Deventer
Van 17 t/m 25 september is in Deventer het festival 'De Oriënt” Dit festival vindt plaats in de Vredesweek en biedt een breed cultureel en inhoudelijk programma waarin de ontmoeting tussen 'oost en west' centraal staat. Er zijn tal van muziekoptredens, films, exposities en lezingen.
Meer informatie: www.facebook.com/festivaldeorient

Expositie Grensloos Kunst Verkennen
Van 8 t/ 25 september is de expositie Grensloos Kunst Verkennen te zien in IJhorst (Overijssel). Hier hebben ook vluchtelingen aan meegewerkt: http://grenslooskunstverkennen.nl