Gemeenten & Professionals, 29 juni 2020

Fijn...we geven weer les in het het klaslokaal

VluchtelingenWerk Oost Nederland startte per 22 juni weer met fysieke inburgeringslessen.  In de weken ervoor kregen geïnteresseerde inburgeraars via videoconferencing online klassikaal les.
placeholder

Op de 24 leslocaties in Oost Nederland stonden de cursisten, taalcoaches en docenten te popelen om elkaar na maanden van digitale lessen weer op 1.5 m te begroeten en  in een klaslokaal les te krijgen.

Corona-proof leslocaties

De leslokalen zijn ingericht volgens de RIVM-richtlijnen én het NRTO brancheprotocol voor bedrijfsopleidingen. Het spreekt voor zich dat de veiligheid en gezondheid van cursisten, taalcoaches en docenten voorop staat.; We hebben ons voorbereid op aanpassingen zoals looplijnen, tafelschikkingen, extra (hand)hygiëne, minimale loopbewegingen tijdens de lessen en extra leslokalen. Zo kon VluchtelingenWerk vlot en adequaat per 22 juni met de fysieke lessen aanvangen.

Gemis

Docent  Karola van den Top: “Ik heb de cursisten gemist en ben blij dat we de fysieke lessen weer oppakken. Vooral cursisten die net zijn begonnen of deelnemen aan de alfabetiseringscursus hebben het persoonlijke contact echt nodig. Voor sommigen bleken de digitale lessen technisch te hoog gegrepen. Daarom voegen we extra computervaardigheden toe aan onze lessen zodat de cursisten nog beter voorbereid zijn op eventuele toekomstige online lessen. “

Keurmerk

Het inburgeringstraject van VluchtelingenWerk Oost Nederland beschikt over het keurmerk van de onafhankelijke kwaliteitsorganisatie Blik op Werk.