Gemeenten & Professionals, 5 maart 2018

Filmmiddag met films over en van vluchtelingen

Zaterdag 24 maart is er een speciale middag in Focus Filmtheater in Arnhem met vier films over vluchtelingen. Drie hoofdrolspelers en een filmmaker worden geïnterviewd tussen de films door, dat maakt het absoluut uniek!

Programma 1: Jungle en Sacred Defense

Het eerste programma duurt van 14:00 - 16: 00 uur en daarin zie je de films Jungle en Sacred Defense. Acteurs George Tobal (Jungle) en Saman Amini (Sacred Defense) zijn erbij! Jacques Riebeek interviewt hen over hun films en wat hun drijft.

George Tobal, won samen met medespeler Majd Mardo een Gouden Kalf voor zijn rol in Jungle, dat zich afspeelt in het meedogenloze vluchtleingenkamp in Calais. Sacred Defense is een film over de oorlog tussen Iran en Irak, waarin Saman Amini een hoofdrol speelt. Deze film werd in 2014 bekroond als Beste Studentenfilm ter wereld.

Programma 2: Onderdak en Exist

De documentaire Onderdak gaat over de Noodopvang de Koepel in Arnhem. Een jaar lang verbleven 400 asielzoekende mannen in deze voormalige gevangenis, in afwachting van hun asielprocedure. De filmmaker Klaas Arie Westland gaat in deze documentaire in gesprek met betrokkenen om te kijken hoe deze noodopvang succesvol is geworden. Exist is een korte film over een Syriër die we volgens tijdens zijn eerste stappen in een nieuwe stad, een nieuwe wereld.

Tussen beide films worden filmmaker Klaas Arie Westland en een van de acteurs uit Exist geïnterviewd.

Reserveer
Je kunt kaartjes reserveren via Focus Filmtheater: www.focusarnhem.nl. Kaarten zijn 7,50 voor één of 10: 00 euro voor beide programma's. Mensen met de Focus Filmpas krijgen korting. Het Focus Filmtheater staat midden op de Korenmarkt in Arnhem.

Download de flyer voor meer informatie.