Gemeenten & Professionals, 2 juni 2020

Gemeente Amsterdam stelt laptops beschikbaar voor inburgeraars in corona-tijd

Wat een mooi initiatief van de gemeente Amsterdam om laptops beschikbaar te stellen voor inburgeraars in deze corona-tijd. Abdulkreem Sormeri, Jhampa Lekshe Lharu Tsang en Nyi Nyi Maung zijn erg blij met een laptop in deze tijd. Ze hebben er zelfs een dongel bijgekregen met internet. Ook hebben ze toegang tot een speciale IT-helpdesk, waar ze in verschillende talen hulp krijgen.
placeholder

Blije cursisten

In totaal hebben 12 cursisten van de inburgeringslocatie van VluchtelingenWerk in Amsterdam een laptop gekregen.

Marisca Postma, projectcoördinator inburgering bij VluchtelingenWerk vertelt: “Het was erg leuk om te zien hoe blij de cursisten zijn met de laptop. Ze willen eigenlijk graag naar school, maar dat is nu niet mogelijk. Met de laptop zijn ze in staat de lessen online te volgen. Ook bij de analfabeten gaat dit best goed. Ik heb hele blije cursisten gezien.”

Online inburgeringslessen

Alle inburgeringslessen worden op dit moment online gegeven via Skype, WhatsApp, een professionele en veilige versie van Zoom, Google Meet en Classroom. VluchtelingenWerk heeft haar eigen programma ´leren op afstand´ direct kunnen implementeren, waardoor alle cursisten op 16 maart direct over konden op de online lessen. Dit is een programma waarmee er per cursist maatwerk geboden wordt wat is afgestemd op het lesprogramma van de individuele deelnemer.

Wij willen de gemeente Amsterdam hartelijk danken voor dit geweldige initiatief!

Hieronder op de foto: Nyi Nyi Maung en Abdulkreem Sormeri.