Gemeenten & Professionals, 17 december 2019

Heerlijke bijeenkomst met prachtige ploeg

Het team van geweldige vrijwilligers van VluchtelingenWerk Teylingen kwam medio vorige week bij elkaar. Niet voor werkoverleg of een lastige vergadering, maar voor een overheerlijk etentje. Dat gebeurde in het kader van Nationale Vrijwilligersdag.
placeholder

Twee vrijwilligers van VluchtelingenWerk werden extra in het zonnetje gezet. Bushra Abed is al vijf jaar als tolk actief voor onze organisatie, Arend Buurma is nu  zes jaar maatschappelijk begeleider. De jubilarissen werden toegesproken en kregen ook een attentie: een beeldje van Moving People.
Moving People was een streetart  project van de Power of Art House. In de straten van veel grote Europese steden verschenen duizenden miniatuurbeeldjes. De beeldjes vertegenwoordigen tien echte mensen en hun vluchtverhalen. Kleine, tastbare verhalen. Stories that need to be told, met een kunstzinnige knipoog.

En toen was het tijd om aan tafel te gaan. Het diner werd verzorgd door Syrische vrouwen die binnenkort hun eigen cateringbedrijf starten. Ze worden daarbij begeleid door Cees Pronk, vrijwillig arbeidscoach van VluchtelingenWerk.
Het was heerlijk!

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie. Landelijk heeft de organisatie 12.500 vrijwilligers die zich soms dag in dag uit, jaar in jaar uit, bekommeren om nieuwkomers bij hen in de straat, de wijk of de gemeente. VluchtelingenWerk Vlaardingen is super blij met het geweldige werk dat onze vrijwilligers verrichten. Niet alleen rond Nationale Vrijwilligersdag. Elke dag!