Gemeenten & Professionals, 4 februari 2019

HMSHost en VluchtelingenWerk gaan samenwerken

Schiphol, 4 februari 2019 – Een baan vinden kan lastig zijn, zeker als je als vluchteling naar Nederland bent gekomen. Om dit proces te vergemakkelijken, hebben horeca-exploitant HMSHost en VluchtelingenWerk Zuid-Nederland de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een programma opgezet voor vluchtelingen om hen kennis te laten maken met werken in de Nederlandse horeca, gecombineerd met taallessen.
placeholder

Zes statushouders zijn op 1 februari 2019 gestart met een inwerktraject van tien weken bij de verschillende horecaconcepten die HMSHost in Designer Outlet Roermond exploiteert. Door twee werkcoaches worden zij opgeleid tot horecamedewerker. Naast de ‘on the job’ training, krijgen ze iedere week drie uur taalles en begeleiding vanuit VluchtelingenWerk. Na het inwerktraject komen de statushouders in aanmerking voor een regulier dienstverband. Door samen te werken bieden beide organisaties vluchtelingen de kans om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij.

“Vluchtelingen in Nederland ondervinden enorme uitdagingen om werk te vinden, onder andere omdat zij de Nederlandse taal niet geheel vaardig zijn. Wij willen echter de aandacht vestigen op hun talenten. Als HMSHost willen wij graag een kans geven aan gepassioneerde mensen die er alles aan doen om te integreren. Door dit opleidingsprogramma laten wij hen kennis maken met HMSHost. En hoe mooi zou het zijn als we deze mensen kunnen begeleiden naar een vaste aanstelling of interne erkende food- of management opleidingen,” vertelt Patrick de Jong, General Manager van HMSHost Nederland.

Annemie Smeets, Teamleider Arbeidsparticipatie VluchtelingenWerk: “Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor werkgevers om gemotiveerd personeel met een grotere culturele diversiteit  op de werkvloer te krijgen. Belangrijk hierbij is dat men uitgaat van de talenten van  vluchtelingen en dat men bereid is om tijd te investeren in een goede begeleiding op de werkvloer. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. Wij kijken daarom vol vertrouwen uit naar de samenwerking met HMSHost en de gemeente Leudal die vanaf het begin betrokken is geweest bij deze samenwerking. Zij heeft volledige support en steun  gegeven om dit project mogelijk te maken. We vinden het fijn dat de provincie Limburg ons steunt om dit soort samenwerkingsverbanden mogelijk te maken.”

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en gemeente Leudal in het kader van het project Ruim Baan voor Vluchtelingen.