Gemeenten & Professionals, 15 oktober 2019

'Ik kan vanuit het stadhuis naar jullie zwaaien'

Maandag 14 oktober heeft wethouder Corine Dijkstra het nieuwe kantoor van VluchtelingenWerk Gouda aan het Stationsplein feestelijk geopend. Ze stond in haar toespraak stil bij de statushouders die naar Nederland komen met een rugzak vol bagage uit het verleden, om hier helemaal opnieuw te beginnen. De wethouder prees de inzet van de vrijwilligers die zich vaak jarenlang inzetten voor VluchtelingenWerk.
placeholder

Wethouder Dijkstra zei dat als het om de samenwerking gaat we nog dichter bij elkaar gekomen zijn: ”Ik kan vanuit het stadhuis naar jullie zwaaien”.
Ook stond ze er bij stil hoe in Gouda contacten ontstaan en daaruit vaak vanzelf iets moois ontstaat. VluchtelingenWerk moest op zoek naar een nieuwe locatie en kwam via haar contacten bij het Stationsplein uit.

Het 40-jarig jubileum van VluchtelingenWerk Nederland valt samen met deze feestelijke opening. VluchtelingenWerk Gouda is sinds 1991 actief in de gemeente Gouda. De gemeente vroeg indertijd aan de Raad van Kerken om een groep Iraakse vluchtelingen op te vangen, waarmee een begin gemaakt werd van de latere werkgroep VluchtelingenWerk.