Gemeenten & Professionals, 25 juli 2014

Inburgeren bij VluchtelingenWerk

Inburgeraars in onze regio kunnen nu inburgeringscursussen volgen bij VluchtelingenWerk. In samenwerking met VluchtelingenWerk Maasdelta worden alfabetiserings-, inburgerings- en staatsexamentrajecten aangeboden.

Locaties

Op 25 juni zijn er in Gorinchem twee groepen gestart en na de zomer beginnen de trajecten in Den Haag en Dordrecht.

 

Opzet trajecten

De inburgeraars krijgen drie dagdelen per week les van een gecertificeerde en ervaren docent van taalaanbieder NLtraining. VluchtelingenWerk onderscheidt zich van andere taalaanbieders door gebruik te maken van enthousiaste vrijwilligers die ingezet worden als toetser, klassenassistent en taalcoach. Tijdens de lessen is er extra begeleiding van een klassenassistent en daarnaast krijgt elke inburgeraar individuele begeleiding buiten de les van een taalcoach. Er wordt gewerkt met kleine groepen, die bestaan uit maximaal vijftien personen.

 

Duur en kosten

De duur en prijs van de trajecten in afhankelijk van beginniveau, leerbaarheid en leertempo:
Kort (32 weken - 8 maanden), € 3600
Middellang (48 weken – 12 maanden), €4600
Lang (64 weken – 16 maanden), €5000
Prijzen zijn inclusief intake, boeken en examen.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inburgering kunt u contact opnemen met het inburgeringsteam van VluchtelingenWerk Maasdelta, via inburgering@vwmaasdelta.nl of 010-2292369.

For information in English and Dutch, download this brochure Slagen door kwaliteit.

 

Vrijwilliger worden?

Wilt u vrijwilliger worden voor de inburgering? Kijk dan bij onze vacatures voor toetser/intaker, klassenassistent of taalcoach.