Gemeenten & Professionals, 22 juli 2013

Inburgeren met VluchtelingenWerk

Sinds april 2013 verzorgt VluchtelingenWerk inburgeringscursussen op verschillende locaties in de regio. Agens en Quality Communication verzorgen de klassikale lessen, door gekwalificeerde NT2-docenten. Vanwege de gewijzigde inburgeringswet koop je als inburgeraar nu zelf een inburgeringstraject in. VluchtelingenWerk is een van de aanbieders. Er zijn al cursussen gestart in Arnhem, Tiel en Veenendaal.
placeholder

In Tiel volgt sinds 1 juli een kleine groep cursisten taallessen. met een docent van Quality Communication. Cursisten gaan 3 dagdelen per week naar school waar ze intensieve begeleiding krijgen van een ervaren NT2 docent en vrijwillige klassenassistenten van VluchtelingenWerk. Daarnaast hebben alle cursisten een vrijwillige taalcoach van VluchtelingenWerk.  De taalcoaches bieden 1-op-1 begeleiding aan inburgeraars als ondersteuning op de lessen.

In Arnhem is een gemengde groep gestart met een gekwalificeerde docent van Agens. Ook zij worden begeleid door de vrijwillige klassen-assistenten en taalcoaches van VluchtelingenWerk. Er zijn op dit moment zestien klassen-assistenten actief, die de cursisten op de verschillende niveau's ondersteunen.

Voor meer informatie over inburgeren bij VluchtelingenWerk Oost Nederland kunt u contact opnemen met via het centrale inburgeringsnummer:  020-3649599 of per mail: inburgering@vwon.nl