Gemeenten & Professionals, 5 april 2017

Integreren en participeren in Lansingerland

RTV Lansingerland maakte een mooie video van ons werk in de gemeente. En van onze mensen. 'Als ik zelf zou moeten vluchten, zou ik ook graag willen dat iemand mij op weg helpt'.

'Nu gaat het beter dan vroeger. Mijn vrouw en kinderen gaan naar school. We hebben contact met de kinderen en de ouders van school', aldus Yaseer, getrouwd en vader van 3 kinderen. In Syrië werkte hij als cameraman voor de televisie. VluchtelingenWerk helpt het gezin van Yaseer en alle andere vluchtelingen in de gemeente Lansingerland om zo snel mogelijk te integreren en te participeren.

'In eerste instantie helpen we mensen met praktische zaken. Zoals verzekeringen, gas en licht en budget. Als dat allemaal in orde is, helpen we ze op weg naar vrijwilligerswerk of betaald werk', vertelt teamleider Ariëlle Savelberg. 'Ik wil graag dat vluchtelingen zich welkom voelen in Nederland. Dat ze voelen dat ze ertoe doen. Mensen gaan niet zomaar weg van hun land en van hun familie die ze misschien nooit meer terug zien. Als ik zelf zou moeten vluchten, zou ik ook graag willen dat iemand mij op weg helpt.'

 

VluchtelingenWerk bij RTV Lansingerland

Wil jij ook vluchtelingen in jouw gemeente helpen? Meld je dan hier aan als vrijwilliger of maatje.