Gemeenten & Professionals, 26 augustus 2013

Inzamelactie Noodfonds VluchtelingenWerk

Vluchtelingenwerk Oost Nederland is in samenwerking met het Studiehuis St. Vincentius à Paulo in Nijmegen een project aangegaan om geld in te zamelen voor het Noodfonds van VluchtelingenWerk.

Het klooster aan de Ubbergseweg 172 is dicht en de confraters (broeders) en paters zijn inmiddels verhuist naar Panningen. Het pand krijgt een andere bestemming en de meubels moesten op zeer korte termijn weg. De paters van het Studiehuis hebben hun meubels aan Vluchtelingenwerk Oost Nederland ter beschikking gesteld voor verkoop zodat de opbrengst gebruikt kan worden om vluchtelingen in nood te kunnen helpen. Vluchtelingenwerk doet dit onder andere in de vorm van het Noodfonds. Het Noodfonds wordt bijvoorbeeld ingezet bij  gezinshereniging met gezinsleden die nog in het land van herkomst zitten en waarvoor te weinig financiële middelen zijn om de reis te betalen.

Inmiddels zijn de spullen tijdelijk uitgestald in een ter beschikking gestelde ruimte van het COA. Het bieden op de meubels kan beginnen. Het gaat om onder andere kasten, bureaus, stoelen, tafels en zelfs een echt groot Perzisch tapijt. Deze spullen zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar die tevens een goed doel wil steunen.  Ook kan er een afspraak gemaakt worden om de meubels te komen bekijken. Kijk hier voor een impressie van de spullen.
Voor een afspraak kan je op donderdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bellen en vragen naar Renée Plass of Magda Felsbourg: 020-3649596  of mailen naar rplass@vwon.nl

De spullen kunnen betaald (geen pin) en opgehaald worden bij Vluchtelingenwerk AZC Nijmegen aan de Dommer van Poldersveldtweg 112, te Nijmegen.