Gemeenten & Professionals, 5 januari 2016

Kerstactie van Bonaventuracollege Roelofarendsveen levert 3.117,95 euro op voor VluchtelingenWerk!

Jaarlijks organiseert de school een kerstactie. Ditmaal met een kerstmarkt. Als goede doel was besloten de kerstactie te houden voor vluchtelingen.

“Een fantastisch resultaat heeft jullie kerstactie opgeleverd!”, reageerde Jaap van Meijgaarden enthousiast namens VluchtelingenWerk, nadat de leerlingen Rachel Holswilder en Boris Kosenko van het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen hem vanmorgen een cheque met het bedrag van
€ 3.1175,95 hadden overhandigd.

“Door de komst van de vele vluchtelingen uit het oorlogsgebied van Syrië en de onderdrukking in Eritrea is zo’n geweldig bedrag als dit meer dan welkom”, vervolgde Van Meijgaarden. In de weken voor Kerst had hij met twee vluchtelingen en een andere vrijwilliger in totaal 6 voorlichtingslessen verzorgd voor alle 300 leerlingen van de school. In die lessen werd ingegaan op de vraag waarom mensen vluchten, welke gevaren dat oplevert en welke vergaande, vaak blijvende, gevolgen dat voor hen heeft. De vluchtelingen vertelden daarbij hun eigen verhaal. Wat de aanleiding was om te moeten vluchten, hoe graag ze eigenlijk weer terug willen naar hun land, maar dat dat feitelijk niet mogelijk is, omdat hun leven daarbij nog steeds op het spel staat. Die verhalen maakten grote indruk op de leerlingen en dat heeft ongetwijfeld mede bijgedragen aan dit fantastische resultaat.

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen in Nederland tijdens de asielprocedure en zorgt voor maatschappelijke begeleiding na het verkrijgen van de asielstatus.

Op de foto vlnr. Boris Kosenko, Rachel Holswilder en Jaap van Meijgaarden

 


Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ivor Bergsma, vestigingsdirecteur van het Bonaventuracollege 06 – 52.61.75.96 in Roelofarendsveen, of Jaap van Meijgaarden, vrijwilliger coördinator voorlichting op scholen van VluchtelingenWerkZH-Noord , 071 – 5.134.736