Gemeenten & Professionals, 4 december 2019

Koffie, taart en oneindige dankbaarheid

Het team van geweldige vrijwilligers van VluchtelingenWerk Zuidplas kwam woensdag bij elkaar. Niet voor werkoverleg of een vergadering, maar voor koffie en taart. Het gebak kwam op tafel in het kader van Nationale Vrijwilligersdag (op 7 december). Twee vrijwilligers die al vijf jaar voor de organisatie actief zijn, werden daarbij extra in het zonnetje gezet.
placeholder

Linda Buitenhek heet als maatschappelijk begeleider vluchtelingen welkom en helpt hen op weg in Zuidplas.  Dat doet ze al vijf jaar, bevlogen en liefdevol. Net als Osama Jazar. De twee kregen woensdag, uit handen van teamleider Bianca Vonk, een beeldje van Moving People. Voor alle vrijwilligers was er een chocoladeletter.

En toen was het de hoogste tijd voor taart, om gezellig bij te kletsen en ervaringen te delen.

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie. Landelijk heeft de organisatie bijna 12.500 vrijwilligers die zich soms dag in dag uit, jaar in jaar uit, bekommeren om nieuwkomers bij hen in de straat, de wijk of de gemeente. VluchtelingenWerk Zuidplas is super blij met het geweldige werk dat onze vrijwilligers verrichten. Niet alleen rond Nationale Vrijwilligersdag. Elke dag!