Gemeenten & Professionals, 25 juni 2019

Leudal staat stil bij Wereld Vluchtelingendag

Tijdens Wereld vluchtelingendag op 20 juni werd er in ruim 100 landen stilgestaan bij alle mensen die zijn gevlucht uit angst voor oorlog en onderdrukking. Jaarlijks gaan vluchtelingen op 20 juni op verschillende locaties een “bakkie doen” met Nederlanders.
placeholder

VluchtelingenWerk Leudal en Aan de Slag hebben dit jaar een lunch georganiseerd met als thema: “ontmoetingen door vrijwilligerswerk”. Door vrijwilligerswerk te doen en aan te bieden, kom je op een laagdrempelige manier met elkaars cultuur in aanraking.

Voor deze lunch waren uitgenodigd, de vluchtelingen van het AZC Baexem en statushouders uit Leudal die vrijwilligerswerk verrichten, de vrijwilligersorganisaties, COA, de gemeente, vrouwelijke statushouders met een buurvrouw of kennis en de vrijwilligers van VluchtelingenWerk en Aan de Slag. Genietend van heerlijke Syrische gerechten, gemaakt door Hassan uit Buggenum en met gespreksonderwerpen op placemats, werd het een inspirerende middag die afgesloten werd met koffie en Limburgse vlaai.

Limburger.nl heeft ook een mooi artikel geschreven over deze dag.