Gemeenten & Professionals, 29 december 2020

Lieve kerstkaartjes voor azc-bewoners

Vlak voor de Kerst ontving ons team in azc Beverwaard Rotterdam tientallen prachtige Kerstkaarten voor onze cliënten. Onze ‘postbezorgers’ kenden geen vertraging. Alle kaarten zijn op tijd overhandigd. En dat leverde heel veel vrolijke gezichten en leuke foto’s op.
placeholder

Van de kinderen van Kindcentrum Koningskwartier kregen we een doosje prachtige kaarten. Het Kindcentrum in Zevenhuizen is een nieuwe interconfessionele basisschool met daarin ook kinderopvang. Groep 1 maakte de kaarten die onze vrijwilliger Anne Marike Adriaansen op het asielzoekerscentrum deur aan deur bezorgde.
Daarnaast werden er op het azc ook 80 kaarten van Toekomst010 afgeleverd. Toekomst010 is een studentenplatform in Rotterdam dat zich inzet om studenten en scholieren te verbinden en sociaal maatschappelijk te activeren.

‘Een prachtig gebaar’, zegt teamleider Alex Groen. ‘Geweldig dat deze kinderen en jongeren oog hebben voor andere mensen, voor nieuwkomers die in lastige omstandigheden verkeren. Als team voelt dit als een steuntje in onze rug. Maar we vinden het natuurlijk vooral fijn voor onze cliënten die echt blij verrast en soms emotioneel reageerden. We hebben vaak geen idee dat zo'n klein gebaar groots en betekenisvol is voor mensen in kwetsbare situaties. Daarom is het geweldig als zij op deze manier steun uit onverwachte hoek mogen ontvangen.’

Dank jullie wel, lieve mensen van het Kindcentrum en van Toekomst010. Dit gebaar is zeer gewaardeerd.