Gemeenten & Professionals, 9 maart 2020

Mooie ontmoetingen tijdens Bakkie Doen-actie in Utrecht. Bekijk de foto's!

Afgelopen zaterdag deelden Reem en Bayan uit Syrië en Armin uit Iran koffie uit aan voorbijgangers in Utrecht. Tijdens de Bakkie Doen?-actie trakeerden zij hen op een kopje koffie én een goed gesprek. Op die manier ontstonden tientallen mooie ontmoetingen. En dat is belangrijk, want waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat begrip.
placeholder

Veel Nederlanders kennen de verhalen van vluchtelingen alleen uit de media. Tijdens de actie Bakkie Doen? kunnen zij de verhalen van vluchtelingen zélf horen. Tientallen voorbijgangers namen de tijd voor een praatje en dronken een kopje koffie uit de rugzakken van Reem, Bayan en Armin of van de speciale Bakkie Doen?-bakfiets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke vragen 

Voorbijgangers waren benieuwd naar de herkomstlanden van de drie, hun vlucht en hun toekomstplannen. Erover vertellen vonden ze helemaal niet erg. Armin: 'Het is goed voor mij om veel Nederlands te praten en ik krijg zelfvertrouwen van de gesprekken! Ook is het belangrijk dat mensen weten waarom we moesten vluchten. Veel mensen denken dat we hier komen voor kansen in plaats van voor veiligheid. Ook weten ze niet hoe moeilijk het is om helemaal opnieuw te beginnen.'