Gemeenten & Professionals, 8 december 2015

Nationaal Fonds Kinderhulp schenkt €10.200 voor zwemles kinderen in Bollenstreek

VluchtelingenWerk Zuid-Holland Noord biedt samen met Nationaal Fonds Kinderhulp kinderen van vluchtelingen uit Noordwijkerhout, Lisse en Teylingen de mogelijkheid zwemles te volgen.

Als je opgroeit in armoede en hierdoor niet hebt leren zwemmen, sta je letterlijk en figuurlijk langs de (water)kant. Nationaal Fonds Kinderhulp schenkt € 300 per kind om zwemlessen mogelijk te maken. VluchtelingenWerk is blij met dit project omdat door het leren zwemmen de veiligheid van deze kinderen in ons waterrijke land toeneemt. Daarnaast geeft het kinderen lichaamsbeweging en zelfvertrouwen. Bovendien schept het voor ouders extra mogelijkheden om nieuwe sociale contacten op te doen tijdens de lessen. Dit is een essentieel aspect voor het integratieproces van een vluchteling.

De eerste lessen zijn inmiddels achter de rug en het bleek een succesvolle ervaring te zijn. De kinderen vonden het aanvankelijk wel spannend, want de meerderheid stapte voor het eerst in het bassin van een echt zwembad. Al snel had het plezier de overhand en waren zij druk met de eerste oefeningen.