Gemeenten & Professionals, 12 november 2019

Nieuw educatiepakket met de film A KISS

Vluchtelingen als onderwerp bespreken in de klas, kan goed met de film A KISS. De film slaat een brug tussen twee werelden met een universeel hoofdthema: liefde. De film A KISS is een middel voor maatschappelijke vorming van een actueel thema in de samenleving. Tieners identificeren zich met de 12-jarige Adbi of de 15-jarige Leyli.
placeholder

De film A KISS gaat op een humorvolle en aandachtige manier in op het leven op het AZC. De film laat zien hoe de Syrische Abdi tot over zijn oren verliefd wordt op de Leyli. Leyli woont in hetzelfde AZC maar krijgt te horen dat ze wordt overgeplaatst naar een ander AZC. Adbi doet er alles aan om hun liefde te bezegelen met een kus.

Een belangrijk aspect van de film is om mensen met een vluchtelingenachtergrond te humaniseren.  De makers Nima Mohaghegh en Saman Amini, woonden zelf in een AZC. Hierdoor geeft de film een unieke en authentieke inkijk in het alledaagse leven in een AZC. Zij heten nu Black Sheep Can Fly en werkten samen met VluchtelingenWerk Nederland om de film te realiseren.

Klik hier voor meer informatie en de kosten. Heeft u interesse in het educatiepakket met de film A KISS? Neem contact op met Melissa Cooke: mcooke@vluchtelingenwerk.nl

Neem ook een kijkje op de website of Facebook van Black Sheep Can Fly.