Gemeenten & Professionals, 16 januari 2019

Nieuwe Pré-Pol geopend in Apeldoorn

In Apeldoorn is een nieuwe Pré-Pol geopend, een opvanglocatie waar asielzoekers verblijven die helemaal aan het begin staan van hun asielprocedure. Maandag 14 januari zijn de eerste 50 bewoners ingestroomd. De komende tijd zullen er meer asielzoekers bijkomen, tot een maximum van 400 bewoners.
placeholder

VluchtelingenWerk zoekt met spoed vrijwilligers die het leuk vinden om voorlichting te geven over de asielprocedure, zowel individueel als groepsgewijs. Ook het draaien van spreekuren en het beantwoorden van korte vragen behoort tot de werkzaamheden van onze vrijwilligers.

Wij bieden een basiscursus, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen en begeleiding van een juridisch geschoolde beroepskracht. We gaan samen een leuk, nieuw team vormen dat werkzaam is op de Pré-Pol locatie aan de Christiaan Geurtsweg.

Heb je 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar op de dinsdagochtend of de donderdagochtend? En heb je interesse in bovenstaand vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met teamleider Ada Peverelli, via apeverelli@vluchtelingenwerk.nl