Gemeenten & Professionals, 18 september 2018

Nieuwe stagiair Robert is gestart

We hebben sinds begin september een nieuwe stagiair: Robert van der Stelt. Hij volgt de opleiding HBO SJD aan Hogeschool Saxion in Deventer en loopt vijf maanden stage in de locaties Oldebroek en Nunspeet.
placeholder

Robert heeft als mens drie grote interesses: politiek, beleid en de praktijk versus de theorie.
De stand van zaken na twee weken stagelopen binnen VluchtelingenWerk.

Politiek: Robert maakt nu in de praktijk de gevolgen van politieke besluiten mee, zoals het Participatieverklarings traject. Robert gaat dit traject mede vormgeven binnen de gemeente Oldebroek. Hij is erg benieuwd of beoogde doelstellingen ook gerealiseerd gaan worden.

Beleid: Robert heeft een grote interesse voor wet- en regelgeving. Zowel in Oldebroek als in Nunspeet draait hij mee tijdens het spreekuur. Nu al merkt hij hoe complex de Nederlandse samenleving is voor nieuwkomers als het gaat om wet-- en regelgeving. Overal is wel een regeltje voor of een formuliertje of een telefoonnummer waarbij je vele minuten in de wacht staat.

Praktijk versus theorie: Na twee weken heeft hij al inzicht gekregen als het gaat om kennis van de samenleving, de statushouders en de tomeloze inzet van onze vrijwilligers.
Robert is ervan overtuigd dat deze stageplek hem zal verrijken. Wij wensen hem veel succes!