Gemeenten & Professionals, 24 januari 2017

Opbrengst liedje voor VluchtelingenWerk

In de Tubantia stond dit mooie artikel: 'Ik omarm je' is de titel van de nieuwe cd van de Hengelose zangeres Cynthia Thijs-Coenraad. Gratis te bestellen. Maar dan wel graag er iets voor terugdoen: een bijdrage storten op de bankrekening van Vluchtelingenwerk Nederland. Hoeveel, dat mag iedereen zelf bepalen.
placeholder

Muzikale kennissenkring
Het is een rustig nummer op de cd, met Cor Bakker aan de piano. De andere musici zijn allemaal Twentse bekenden van Cynthia, want ze heeft een grote muzikale kennissenkring. De tekst en de muziek heeft ze zelf geschreven. Het zit al sinds begin vorig jaar in haar hoofd. Ze schreef het ook niet speciaal voor vluchtelingen. "Die stroom was nog niet eens op gang gekomen."

Vluchten
Toch zat het wel in haar hoofd, toen ze de tekst schreef: mensen die hun land moeten ontvluchten door oorlogsgeweld. Haar vader vluchtte zelf ook, tijdens de zogenaamde Bersiap-periode direct na de oorlog, uit Indonesië. Zo ontstond het idee om op deze muzikale wijze Vluchtelingenwerk te ondersteunen.

Eigen kosten
Gisterochtend bood ze de eerste cd aan in de opvanglocatie aan de Havezatenlaan. Ze heeft 250 cd's op eigen kosten laten produceren.

Met het strijkorkest in haar eigen studio thuis en in twee andere studio's in het Drentse Weiteveen en in Amsterdam, waar Cor Bakker aanschoof aan de piano. Een strofe uit de tekst: 'Laten we samen werken, laten wij er voor elkaar zijn, laten we samen delen, want de wereld is voor iedereen.'

Helpen via muziek
Ze wil Vluchtelingenwerk Nederland helpen via de muziek: haar eigen, bekende wereld. "Niet als vrijwilliger. Dat trek ik niet, ook al niet vanwege mijn familiegeschiedenis."  Ondertussen is ze met haar tweede cd bezig, na Live your dream uit 2015. De nieuweling komt eind dit jaar uit, zes nummers gereed. Onder meer gitarist Paul Jackson jr. speelt mee op de cd.

Verkrijgbaar
Vanaf zaterdag ligt Ik omarm je bij platenzaak Popeye aan de Drienerstraat. Of aanvragen via mailadres cynthiathijscoenraad@gmail.com.