Gemeenten & Professionals, 21 september 2021

Open dag VluchtelingenWerk Vlaardingen

Woon je in Vlaardingen e.o. en ben je nieuwsgierig naar vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk? Kom dan a.s. donderdag 23 september langs op de Open Deuren Dag. I.s.m. KLiK Vrijwilligers opent VluchtelingenWerk Vlaardingen deze dag de deuren van 9.30u tot 12.30u. De koffie staat klaar! Adres: Rotterdamseweg 176 (1e etage) 3135 PX Vlaardingen
placeholder

Programma

Op de open dag krijg je de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met het vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk en om je eens in de schoenen te plaatsen van een vluchteling. Zo kun je een les volgen in de Nederlandse taal, of juist proberen Arabisch te leren! Je ervaart op die manier hoe het is een geheel andere taal met een ander schrift te leren. Ook kun je je deze ochtend verdiepen in de wet en regelgeving waar vluchtelingen mee te maken krijgen en wat een vluchteling allemaal moet regelen en leren, om mee te draaien in Nederland.

Vacatures

In Vlaardingen werken vrijwilligers, onder leiding van teamleider Mirjam van Vliet, in verschillende functies samen om vluchtelingen zo goed mogelijk te begeleiden. Momenteel zijn er vrijwilligersvacatures voor: begeleider groepsbijeenkomsten, coach wegwijs, maatschappelijk begeleider, vertaler Arabisch, begeleider huisvesting, docent taalcentrum, telefonist/receptionist, klassenassistent en taalcoach. Voor meer informatie: vacatures VluchtelingenWerk Vlaardingen.

Vrijwilligster Fatima Bouchrit: ‘Het is ongelooflijk leuk om van dichtbij de groei van nieuwkomers te volgen. Om te zien welke stappen zij zetten richting zelfredzaamheid. Het afwisselende werk, de goede sfeer in het team, de hechte band met andere vrijwilligers en met onze cliënten: dat alles motiveert me’. Fatima doet vrijwilligerswerk als maatschappelijk begeleider bij  VluchtelingenWerk Vlaardingen en leverde onlangs, na vier jaar hard werken, met veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid, een belangrijke bijdrage aan een gelukte gezinshereniging. ‘Een Vlaardings gezin is na heel lang wachten herenigd. Daar ben ik echt trots op.’ Benieuwd wat VluchtelingenWerk Vlaardingen verder heeft mogen betekenen voor vluchtelingen in het afgelopen jaar? Lees hier meer.

Aarzel niet en loop even binnen op donderdag 23 september!