Gemeenten & Professionals, 14 februari 2018

Pilot EigenBaas: geslaagd en inspirerend

Gisteravond vond op het Albeda college in Rotterdam de feestelijke kick-out plaats van het EigenBaas project voor statushouders. Via een unieke samenwerking tussen Qredits Microfinanciering, Gemeente Rotterdam, het Albeda College en VluchtelingenWerk is een aangepaste training voor statushouders opgezet. De pilot is zeer succesvol gebleken. Na 20 weken hard werken ontvingen de eerste eigen bazen hun certificaten. Met als kers op de taart een krediet van Qredits voor Melanya die als eventplanner aan de slag gaat. De catering op deze feestelijke avond lag dan ook geheel in haar handen.
placeholder

Niet alleen de heerlijke hapjes van Melanya maar ook het succes van de pilot smaken naar meer. De samenwerking tussen partijen blijkt een gouden greep. Dat wil niet zeggen dat alles vanzelf ging. Met name de taal vormde voor veel deelnemers een behoorlijke barrière. Uiteindelijk bleken doorzettingsvermogen, veerkracht en een kritische blik de essentiële eigenschappen voor een echte ondernemer.

Vervolg

Als het aan de deelnemende partners  van het EigenBaas project ligt, krijgt deze pilot zeker een vervolg. Bovendien krijgt de eerste lichting Eigen Bazen nog begeleiding in sociale media gebruik en staan hun coaches hen de komende tijd met raad en daad bij. Dit EigenBaas project in Rotterdam is niet alleen geslaagd maar zeker ook inspirerend.

 

 

 

 

Melanya had van de dertien deelnemers het beste businessplan. Zij kreeg van Elwin Groenevelt van Qredits een krediet om als eventplanner aan de slag te gaan