Gemeenten & Professionals, 11 april 2017

'Samen prettig wonen in Molenwaard'

Meer dan vijftig statushouders uit Molenwaard grepen de kans om kennis te maken met de burgemeester, gemeenteraadsleden en ambtenaren uit hun gemeente.
placeholder

Het was gezellig druk in D'Ouwe School in Nieuw-Lekkerland donderdagavond 6 april.  De bijeenkomst, georganiseerd door VluchtelingenWerk, stond in het teken van ontmoeting met vluchtelingen en vrijwilligers die hen begeleiden.

De avond startte met een presentatie van de werkzaamheden van VluchtelingenWerk in Molenwaard. Daarna vertelde Ahmad Wadeh, afkomstig uit Syrië en inmiddels vrijwilliger bij VluchtelingenWerk, dat hij met plezier in Molenwaard woont met zijn gezin. Hij bedankte ook de gemeente voor alles wat zij doet.

Alle aanwezigen deden enthousiast mee met de quiz 'Kennis van de Nederlandse Samenleving'. “Koningin Beatrix was koningin van Nederlands tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ja of nee?”, “De oorlog met Spanje duurde 70 jaar. Ja of nee?” De antwoorden werden luid geroepen door de zaal.

Speeddate

De sfeer zat er goed in toen het tijd was voor de speeddate. Aan de verschillende tafels zaten statushouders en vrijwilligers en de aanwezigen namens de gemeente sloten daarbij aan om in gesprek te gaan. Na een tijdje wisselden zij van tafel om zo diverse mensen te spreken tijdens de avond.

Burgemeester Van der Borg sprak de aanwezigen aan het eind van de avond toe en benadrukte dat het belangrijk is om samen te zorgen dat Molenwaard prettig is om te wonen.

De 22-jarige Sama al Shammas bedankte de gemeente en VluchtelingenWerk, namens de vluchtelingen voor de mooie avond.